Èxit a la Primera Radiotramuntanada de la Mar d’Amunt

Buscant l’Eudald Ferrús a Llançà

La Primera Radiotramuntanada de la Mar d’Amunt, trobada transfronterera de radioaficionats a Llançà es va cloure aquest dissabte 25 de maig de 2024 amb gran satisfacció tant dels participants com de l’organització, amb assistència d’una cinquantena de participants i acompanyants dels dos costats de la frontera administrativa, a una jornada equilibrada d’actes, àpats i moments per a la coneixença.

La cita era de bon matí al refugi de caçadors, a tocar el nucli vell de Llançà. El dia es va desvetllar assolellat i temperat. Allà, després de la benvinguda dels amfitrions, botifarres, xoriço i xuies, amb pa amb tomàquet, aigua i vi, cafè i postres, encetaven el primer dels àpats del dia, mentre mica en mica anaven arribant les persones participants i anaven seient a taula entre conversa i conversa.

A fora, un màstil aguantava l’antena de fil de l’estació HF i VHF/UHF preparada a dins per operar, mentre una taula esperava material per al ràdio-mercat que, en aquest cas, no va comptar amb gaires aportacions, tot sigui dit.

 

Amb la panxa refeta, els comensals van poder seguir la presentació del segon volum del llibre “Aventuras de Radio”, i la revista “Selvamar Noticias”, a càrrec de EA3IAZ Manel, seguit de la presentació, gairebé en primícia, del Congrés de la Radioafició de Llengua Catalana a càrrec de EA3T Toni i EA3HLF Raul, una proposta emmarcada en el segon Congrés de Cultura Catalana que se celebrarà el proper any 2025.

També es va donar difusió al diploma antigues colònies industrials del Berguedà i el diploma La Patum de Berga 2024, així com la trobada a Sant Coroneli el proper mes d’octubre, a càrrec de EA3DUR, Josep Maria, president del Radioclub La Baells.

Visita teatralitzada

El programa va continuar amb una visita teatralitzada a la casa de l’Abat, la Torre Romànica i l’església de Sant Vicenç, al poble de Llançà. Xino-xano, les persones participants van dirigir-se des del refugi de caçadors cap a la plaça de la Vila. Allà, davant la biblioteca, l’amfitriona de la trobada, Sònia Sarola,EA3IUL, radioaficionada i regidora de l’àrea de Serveis a les persones de l’Ajuntament de Llançà, va començar l’explicació de les obres de l’edifici polivalent, casa de cultura i biblioteca, essent “interrompuda” per una jove neguitosa que preguntava per un tal Eudald Ferrús, pel que sembla, un avantpassat seu del qual havia perdut el rastre.

Aquesta jove, i un company seu, tan aviat pidolaire, trobador o cap de l’exèrcit medieval, van anar amenitzant i acompanyant el grup en la visita pels carrerons al voltant de l’Església de Sant Vicenç i el Palau de l’Abat. A través de les seves històries, el grup descobria els racons encantadors del poble de Llançà i algunes de les seves històries.

Cap a dinar

Finalitzada la visita teatralitzada amb un llarg aplaudiment, la comitiva es va dirigir en vehicles cap al restaurant Miralles, a uns 3 Km. Del nucli de Llançà. Les persones participants a la trobada van anar ocupant les taules disposades sota una pineda a l’aire lliure, gaudint d’una agradable climatologia.

La generosa sobretaula va permetre departir entre els participants i relacionar-se més enllà de la ràdio. Un pastís commemoratiu d’aniversari i felicitacions per a l’organització van donar pas a donar la jornada per acabada. Mica en mica, participants d’arreu del principat i de la Catalunya Nord van anar tornant cap als seus llocs d’origen, entre comentaris de satisfacció i desitjos de repetir.

La trobada va ser notícia al portal informatiu Girona Notícies:

https://gironanoticies.com/noticia/238967-exit-de-participacio-en-la-primera-radiotramuntanada-de-la-mar-damunt-a-llanca.htm

VIII Agermanada de la Radioafició

Més de mig centenar de persones radioaficionades i acompanyants s’han trobat aquest diumenge, 14 d’abril a Sallent per compartir una jornada d’amistat i ràdio com ja ha esdevingut tradicional cada primavera a la Catalunya Central.

En aquesta ocasió l’esdeveniment ha tingut lloc al restaurant El Rebost de la Torre, al municipi de Sallent, comarca del Bages, i ha començat a les 9 del matí, tot i que fins a 2/4 de 10 no estava previst l’esmorzar com a primer esdeveniment anunciat. Si bé aquest àpat s’havia suggerit com a opcional i sense reserva prèvia, l’èxit de la convocatòria ha aconsellat formalitzar-lo per a properes ocasions, ja que l’espai inicial destinat ha resultat insuficient.

 

Un cop finalitzat l’esmorzar i a mesura que Continua llegint «VIII Agermanada de la Radioafició»