L’altra ràdio, de Ràdio 4,  celebra els 40 anys amb l’indicatiu especial AM40LAR

L’altra ràdio, dirigit i presentat per Cinto Niqui, és el magazín amb més anys d’emissió de tota la història de la radiodifusió catalana, amb més de 2300 edicions. Aquesta temporada compleix 40 anys a Ràdio 4 i ha merescut el Premi Nacional de Comunicació 2019, en la categoria de Radiodifusió, atorgat per la Generalitat de Catalunya. La seva temàtica està centrada en la cultura audiovisual i tecnològica i, des de 1980, el programa inclou espais setmanals sobre radioafició.

 

Per celebrar el 40è aniversari de L’altra ràdio, les associacions de radioaficionats que hi participen o hi han participat s’han unit per fer una activitat especial de ràdio. Del 14 al 31 de maig de 2020, ambdós inclosos, operaran l’indicatiu especial AM40LAR.

 

Les vuit entitats catalanes que ho faran possible són:

 

 

 

Totes les estacions que contactin una vegada amb AM40LAR podran rebre l’eQSL o targeta de verificació electrònica commemorativa. A més, perquè tots els radioaficionats i radioescoltes tinguin un record de l’activitat, s’han creat tres diplomes AM40LAR. Per obtenir aquests diplomes s’haurà de complir els següents requisits:

 

  • Diploma bronze: 5 contactes amb l’estació AM40LAR
  • Diploma argent: 10 contactes amb l’estació AM40LAR
  • Diploma or: 15 contactes amb l’estació AM40LAR

 

Els contactes realitzats el mateix dia en la mateixa banda i mode es consideraran duplicats i no comptabilitzaran per a l’obtenció del diploma.

 

La consulta de contactes i descàrrega de diplomes es farà des de la URL: https://am40lar.mikedeltavictor.com .  La confirmació de contactes es realitzarà mitjançant els sistemes eQSL i LoTW

 

L’altra ràdio s’emet els dimecres, a les 21 hores, per Ràdio 4. Els “podcasts” de les últimes edicions es poden escoltar al web de RTVE: http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/

La història del programa es pot llegir al seu web: http://www.altraradio.cat